H&B Genius

H&B Genius

Merk: H&B
Type: Genius
Bouwjaar: nieuw

De GENIUS hoogwerker is speciaal ontwikkeld voor de fruitteler en mee ontwikkeld door de fruitteler!

Door deze unieke samenwerking is de GENIUS een multifunctionele en praktische machine welke het gehele jaar (ook onder uiterst natte omstandigheden) inzetbaar is! De GENIUS is in een handomdraai om te bouwen naar een plukvoertuig. Met een hefhoogte van 3,0 meter en uitschuifbare plukbordessen is de GENIUS een ideale machine voor allerlei verschillende taken zoals de oogst, onderhoud aan bomen, aanbrengen van hagelnetten enz. Door het grote wielformaat heeft de GENIUS een lage bodemdruk en levert in alle weersomstandigheden voldoende trekkracht. Om het werken zo aangenaam en efficiënt mogelijk te maken is de GENIUS met allerlei voorzieningen uitgerust; bijvoorbeeld een traploos te regelen cruise control voor een constante snelheid, een start-stopsysteem met afstandsbediening en optioneel ook hydraulisch uitschuifbare bordessen en natuurlijk automatische besturing. De GENIUS is een must voor de moderne fruitteelt.

Afmeting en gewicht

De Genius hoogwerker heeft een breedte van 143cm (buitenzijde banden gemeten), de lengte van de machine is 400cm en de maximaal te bereiken hoogte is 295cm (gemeten aan de bovenzijde van het loopplateau) i.c.m. een schaarconstructie. De assen zijn eventueel te verbreden, en een andere optie is het gebruik van dubbellucht. Het gewicht van de hoogwerker zonder schaarconstructie is ongeveer 1850kg, de machine inclusief schaarconstructie zit op een 2100kg.

Knikbesturing & pendelende assen

De knikbesturing zorgt ervoor dat de Genius uiterst wendbaar is. De wendbaarheid is een pre in iedere aanplant en brengt een hoge mate aan comfort. De pendelende assen gecombineerd met de hoge en brede banden zorgen ervoor dat de machine onder de minst gunstige omstandigheden zijn werk kan blijven verrichten. De pendelende assen zijn voorzien van automatische as blokkering. Zodra het platform omhoog wordt gezet wordt de as-blokkering actief wat resulteert in meer stabiliteit en veiligheid.

4 x 4 aandrijving

De Genius hoogwerker wordt standaard aangedreven door 4 wielen. Deze 4 hoge en brede wielen (31×15.50-15) worden allemaal apart aangedreven door middel van Poclain wielmotoren met een capaciteit van 400cc per stuk.

3 cilinder Yanmar motor (diesel)

De Yanmar motor die wordt gebruikt in de Genius hoogwerker heeft diverse grote voordelen. De motor heeft een zeer laag geluidsniveau, een ontzettend snelle start, een ontzettend hoog koppel bij het stationaire toerental en een elektronische gasregeling. Het grote voordeel van dit hoge koppel bij een stationair toerental is dat de Genius hoogwerker ook bij een zeer lage snelheid uiterst constant en rustig blijft rijden.

Kwaliteit & degelijkheid

Bij de ontwikkeling van de Genius hoogwerker is veel aandacht besteed aan kwaliteit & degelijkheid. De gebruikte materialen zijn alle uitgekozen op kwaliteit. Zo wordt er gewerkt met de beste leveranciers en materialen. Een voorbeeld is de gebruikte wielmotoren van Poclain of de hydrauliek slangen welke vast worden bevestigd waardoor deze minder langs elkaar heen schaven wat resulteert in minder lekkages. Een ander voorbeeld is de volledige afscherming van het automatische besturingssysteem of de degelijkheid van de automatische besturing.

Start/stop systeem met afstandsbediening

De Genius hoogwerker is standaard voorzien van start/stop systeem. Dit houdt in dat u tijdens uw werkzaamheden de machine door middel van 1 knop kunt laten stoppen. Drukt u vervolgens weer op start dan zal de machine met exact dezelfde snelheid verder rijden zonder dat u andere functies moet bedienen. Een veel gekozen optie is de afstandsbediening hiermee kunt u het start/stop systeem ook aan de andere zijde van de machine in kunt gebruiken.

Schaarconstructie en as-blokkering

De genius hoogwerker kan worden voorzien van een hydraulisch verstelbare schaarconstructie waardoor er op een maximale hoogte van 2.95m kan worden gewerkt. Op het moment dat de schaarconstructie wordt bediend in de hoogte wordt automatisch de pendeling van de as geblokkeerd wat de stabiliteit en daardoor de veiligheid sterk verbeterd.

Automatisch stuursysteem

Er wordt gebruik gemaakt van een taster systeem door middel van een geveerde taster. Het grote voordeel van dit systeem is dat het zeer nauwkeurig is en nagenoeg storingsvrij. Het veermechaniek voorkomt beschadigingen aan de taster. De automatische besturing kan optioneel ook worden uitgevoerd met een automatisch in en uitklapsysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat de taster van het automatische stuursysteem automatisch in en uitklapt bij het in en uitschakelen van het stuursysteem.

Terug naar alle nieuwe machines